updated Jun. 2013

GENEALOGIE

(van) Odijk -(van) Odijck -(van) Odyck -(van) Oijck -van Ooik

For the descendents in the US, this page in english
.......... Nog steeds spittende in het verleden, dus compleet is het nooit. blijven spitten

 

Deze website is een paar jaar uit de lucht geweest. De oude versie staat nu weer online en ik hoop deze langzamerhand weer te updaten.


Jan Corneliszoon was een bleker in Woerden die zich, tot 1648, Jan Corneliszoon Huijsman of Jan Corneliszoon Bleker noemde. Na 1648 onderscheide hij zich van de andere Jan Corneliszonen in Woerden door de achternaam "van Oijck" (welke achternaam later verbasterde in "van Odijck" en "Odijk"). Zodoende lopen er nu zo'n 500 nakomelingen rond die de achternaam Odijk dragen. (hoofdzakelijk in de regio van Vlaardingen-Rotterdam).
De resultaten van dit genealogische onderzoek naar de familie Odijk zijn verwerkt in een boek "Het geslacht Odijk"

In mijn verzameldrift heb ik niet alleen gegevens over mijn eigen stamboom maar ook over vele andere Odijk stambomen gevonden. In het stambomen overzicht kun je een idee krijgen van de grootte en het verspreidingsgebied van de andere Odijk-stambomen.
 

In het kwartierstaat overzicht (de ouders van m'n ouders etc.) zijn ongeveer 400 voorouders terug te vinden. (regio Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg). Er staan meerdere generaties van de families :
Odijk, Franken, van der Kooij, Korpershoek, Oostrum, van den Elshout, Rijthoven, Tetterode, Verdult, Boeije & de Wit
Op zoek naar en bepaalde naam ? Maak dan gebruik van de index


Help mij het King mysterie te ontrafelen !


Vragen, opmerkingen, aanvullingen? Stuur me een berichtje.